Petter Northug gjorde comeback i norska mästerskapen Foto: TT Nyhetsbyrån

Northug ångrade comebacken efter 300 meter

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått mer än ett år sedan Petter Northug la ned elitkarriären. I dag var han tillbaka i skidspåren i norska mästerskapen för att åka stafett men det var inte helt enkel comeback för norrmannen.

– Efter 300 meter ångrade jag mig, säger Northug till NRK efter loppet.

Den tidigare längdstjärnan Petter Northug gjorde en tillfällig comeback i norska mästerskapen på söndagen. Och Northug hängde med hyggligt på förstasträckan i stafetten, 3x10 km, för Strindheims andralag.

– Efter 300 meter ångrade jag mig. Det är en kropp som i dag väger mer än 90 kilo och då blir det tungt efter ett tag, säger Northug till NRK.

34-åringen, som lade ner elitkarriären i december 2018, växlade som 17:e man, 42,6 sekunder bakom ledaren Jan Thomas Jenssen från Hommelvik.

– Nivån här är inte så hög. Det räcker att träna en eller två gånger i veckan så hänger man med i en NM-stafett, säger Northug.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.