Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Petter Northug inför comebacken: ”Nerverna är lite borta så jag försöker hitta dom”

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug gör under lördagen tävlingscomeback i säsongspremiären av Ski Classics.

– Det känns bra att ta del av Ski Classics från start. Jag gläds åt att komma igång igen och det blir spännande att starta, säger Petter Northug till SVT Sport.

I början av augusti meddelade Petter Northug, med bland annat två OS-guld och 13 VM-guld på meritlistan, att han inte längre är bara motionär utan gör en seriös satsning på långloppscupen Ski Classics och det med ett eget team.

Under helgen inleds världscupen i långlopp med dubbla tävlingar, lagtempo på lördag, följt av 35 kilometer på söndag. Men några premiärnerver är det ännu inte tal om för den norska storstjänan.

– Det är dessvärre så att nerverna dom är lite borta, så jag försöker ju hitta dom men det är lite svårt. Men jag hoppas, när jag får på mig startnumret och det närmar sig start, att jag får lite nerver då, säger Northug.

36-årige Northug lyfter storloppen Marcialonga, Birken och Vasaloppet som säsongens största lopp och han hoppas fortsätta bygga och vässa formen med hjälp av Ski Classics-tävlingarna nu innan nyår.

Säsongspremiären av Ski Classics direktsänds i Vinterstudion i morgon, lagtempot startar 09:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.