Petter Northug och Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Northug sågar Johaugs val

Uppdaterad
Publicerad

Hon åker till sambon precis före OS-avresa.

Nu kritiseras Therese Johaugs val av Petter Northug.

– Smittorisken ökar, säger han.

Resten av norska längdlandslagstruppen bor nu på flygplatsen Gardermoens hotell innan avresan till OS i Peking. Men Therese Johaug väljer att åka hem till sambon Nils Jakob Hoff.

– Jag måste vara galet försiktig, och han kommer att ta två PCR-test för att vara på den säkra sidan, säger Johaug till NRK.

Längdstjärnans upplägg kan ge förödande konsekvenser menar en tidigare längdstjärna, nämligen Petter Northug. Han är numera expert för TV2.

Uppskjuten resa

– Nu handlar det om att ha kontakt med så få som möjligt och isolering. Då är det säkrare att ha ett privat rum på flygplatshotellet än att åka hem. Och allt med resor kan bidra till ökad smittorisk. Och man har varit noggrann och försiktig fram till nu, och så kan ett så litet misstag förstöra så mycket, säger Northug till norska kanalen.

I går testade herrarnas sprinttränare Arild Monsen positivt för covid-19, och herrtruppens avresa till Peking har på grund av det försenats med fyra dagar till 31 januari.

Längdloppen i OS börjar den femte februari med damernas skiathlon, och herrarnas skiathlon dagen efter.

KLIPP: Anders Blomquists lista: ”Jättesköna” (22 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.