Öppnar för Johansson till Ruka: ”Det här är bara början”

Uppdaterad
Publicerad

Leo Johansson, 22, har haft en framgångsrik helg med dubbla segrar i Gällivare.

Nu öppnar landslagschefen Anders Byström för att 22-åringen är aktuell för världscuptävlingarna i Ruka nästa helg.

– Vinner man två lopp här ska det mycket till för att man inte ska bli uttagen, säger landslagschefen till SVT Sport.

Efter gårdagens 15 km klassiskt hyllade Anders Byström Leo Johansson och Eric Rosjö efter deras framgångar. I dag fortsätter ynglingarna att imponera på honom.

– Jag sa ju att det var fantastiskt kul i går, och i dag är det ju ett bevis på att det här är ingen engångsföreteelse. Att Leo Johansson vinner och Jonas Eriksson tvåa är riktigt riktigt kul igen, säger Byström.

Både dubbelsegraren Leo Johansson och dagens tvåa Jonas Eriksson tillhör Sveriges B-landslag – Team Svenska spel. I dag var båda bättre än alla landslagsåkarna – något Jonas Eriksson inte varit sen att poängtera tidigare.

– Det är kul, det ska ju vara så. Vi har ju saknat den konkurrensen i Sverige, tanken att ”vi ska vara bättre än A-landslaget”, det är så man vill ha det. Det är bra, det här är bara början tror jag, säger landslagschefen Anders Byström.

Truppen till Ruka

Landslagschefen ska inom de närmsta dagarna ta ut truppen till världscuptävlingarna i Ruka nästa helg. Han har varit i samtal med herrtränarna som har sitt på de klara. Nu ska han prata med åkarna om hur de känner sig.

– Det är alltid svårt för det är så många som man vill ska få vara med med vi har bara sex platser på varje lopp, säger Byström.

Landslagschefen vill inte avslöja några namn än. Men mycket talar för att helgens dubbelsegare kommer vara en av åkarna som kommer ingå i truppen.

– Ja givetvis, vinner man två lopp här så ska det mycket till för att man inte ska bli uttagen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.