Ingvild Flugstad Östberg tillbaka med landslagskollegan Therese Johaug i Holmenkollen. Foto: NRK

Östberg tillbaks i träning men ändå besviken

Uppdaterad
Publicerad

Ingvild Östberg missade säsongens sista tävling efter en stressfraktur i hälen. Rehabiliteringen efter skadan har tagit betydligt längre än tid än hon önskat. Men i dag var hon tillbaks med landslaget på rullskidor i Holmenkollen.

– Det känns stort att vara tillbaka, säger norskan till NRK.

29-åringen ådrog  sig en stressfaktur i hälen och missade säsongsavslutningen i Holmenkollen i vintras.  Då var prognosen att hon skulle kunna vara tillbaka i full träning redan 1 maj men så blev det inte efter flera bakslag.

Först nu är hon tillbaka med landslaget men i någon vidare form är hon inte.

– Det är härligt att vara tillammans med gänget igen och det är kanske inte så konstigt att jag blev lite ivrig i dag, säger norskan som upplevde att hon inte alls hade den ork hon hade velat på rullskidepasset idag.

– Jag gick på lite för hårt, jag är lite besviken på mig själv, sa Flugstad Östberg självkritiskt.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att ha Ingvild tillbaka i truppen. Vi har ju tränat vansinnigt mycket tillsammans förut men de tre-fyra senaste månaderna har vi nästan inte haft ett enda träningspass ihop. Det känns bra att hon är tillbaks för fullt, säger landslagskollegan Therese Johaug.

En tuff säsong i bagaget

Östbergs säsong definierades till stor del av det tävlingsstopp hon blev ålagd efter problem med träningsmängd och näringsintag. Skidstjärnan själv säger att hon lärde sig mycket av processen.

– Man måste hitta en balans med träningen, intag och energibalans. Jag hoppas jag kan hitta ett bra sätt att göra det. Jag vill åka skidor så det är något jag måste arbeta med, säger Östberg till NRK.

ARKIV: Östberg inför comebacken: ”Min hälsa har varit det viktigaste” (27 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.