Österrike stryker sig från stafetten. Foto: Bildbyrån

Efter dopningshärvan – Österrike stryker sig från stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Dopningshärvan har lagt sig som en våt filt över skid-VM i Seefeld sedan fem aktiva åkare i går togs in på förhör, misstänkta för bloddopning.

Nu stryker sig Österrike från herrstafetten på fredag, uppger tidningen Kronen Zeitung.

Det var bara timmar före herrarnas 15 kilometer klassiskt under tisdagen som en stor dopningsskandal rullades ut i VM-orten Seefeld.

Till slut visade det sig att fyra åkare inte kom till start. Varken Andreas Veerpalu, son till olympiska guldmedaljören Andrus Veerpalu, Karel Tammjärv eller Kazakstans stjärna Aleksej Poltoranin startade. Det gjorde inte heller österrikaren Max Hauke, som bara en stund innan loppet pekats ut i dopningshärvan tillsammans med landsmannen Dominik Baldauf.

Under eftermiddagen bekräftade det österrikiska skidförbundet att de båda hade tagits in på förhör och är misstänkta för bloddopning sedan österrikisk polis gjort flera razzior i VM-orten Seefeld.

I morgon, fredag, kommer därför inte Österrike ställa upp med något lag på stafetten, det uppger tidningen Kronen Zeitung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.