Petter Northug säger skämtsamt att hans seger ”skapar trubbel” för uttagningsprocessen i Norge. Foto: Bildbyrån/Instagram

Petter Northug ger sig in i VM-diskussionerna: ”Skapar trubbel”

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug har gett sig in i VM-diskussionerna.

Men inte på det sätt du tror.

”Skapar trubbel för landslagstränaren Eirik Myhr Nossum inför uttagningen till VM i Planica genom att leverera i Toblach”, skriver Northug på Instagram efter att ha vunnit ett långlopp i Italien.

Det är lika bra att förtydliga direkt: nej, Petter Northug är inte ute efter en plats i det norska VM-laget i längdskidor.

Men i dag visade han att han inte har glömt bort hur man tar sig fram i hög fart på ett par skidor när han vann det klassiska långloppet (42 kilometer) mellan Toblach och Cortina som har körts sedan 1977.

Efter målgång skämtade han om att hans framgång troligtvis skapat huvudbry för den norske landslagstränaren Eirik Myhr Nossum som snart ska presentera VM-truppen som ska försvara de norska färgerna i slovenska Planica mellan 21 februari och 5 mars.

”Skapar trubbel för landslagstränaren Eirik Myhr Nossum inför uttagningen till VM i Planica genom att leverera i Toblach”, skriver Northug på Instagram.

Loppet mellan Toblach och Cortina ingår inte i Ski Classics.

Björn Sandström, som vann ett överraskande SM-guld på 15 kilometer fritt i onsdags, slutade trea, en knapp sekund bakom Northug. Sandström var på plats i Toblach för att tävla i världscupen men efter gårdagens 64:e plats på 10 kilometer fritt blev det ingen plats i det svenska stafettlaget.

SE MER: Petter Northug om Frida Karlssons klippning (14 januari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är oklart hur mycket klippningen kostade. Foto: Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.