Polisen har hittat kokain i Petter Northugs hem Foto: Instagram/TT Nyhetsbyrån

Northug fast för narkotikainnehav

Uppdaterad
Publicerad

Norsk polis har hittat kokain hemma hos den norska skidlegendaren, Petter Northug. Det meddelar han själv på sociala medier.

”Jag har gjort ett stort misstag. Polisen hittade en mindre mängd narkotika i mitt hem, det rör sig om kokain”, skriver han.

Enligt hans inlägg på sociala medier ska han ha stoppats av polis i en fartkontroll.

”Jag körde allt för fort och blev även tagen till akuten för blodprov. Dessutom hittade polisen en mindre mängd narkotika hemma hos mig. Det rör sig om kokain.”

Norska tv2 skriver att Northug körde 168 kilometer/h på en 110-väg.

KLIPP: Skandalerna kring Northug – detta har hänt.

Ångerfull

Northugs advokat, Halvard Helle, skriver till norska VG att han hänvisar till den före detta skidåkarens inlägg och har inget ytterligare att tillföra.

Northug medger att han är ångerfull.

”Jag är förtvivlad och rädd för vad som ska hända i framtiden. Jag vet att det kommer att bli en rättssak. Nu ska jag ta ansvar för det jag gjort.”

I maj 2014 krockade Petter Northug med sin bil, påverkad av alkohol. Han dömdes då till böter om 185 000 kronor och 50 dagar med fotboja.

ARKIV: Petter Northug blir staty (31 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.