Poromaa missar världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa, 20, missade helgens längdtävlingar i Gällivare på grund av förkylning.

Nu står det klart att han står över världscuppremiären i Ruka.

– Jag kommer inte att åka, säger Poromaa till SVT Sport.

Den unge längdskidåkaren tvingades åka hem från Val Senales på grund av en förkylning och missade sedan helgens premiär i Gällivare.

Poromaa meddelar nu själv det inte blir några tävlingar i Ruka nästa helg.

– Jag kommer inte att åka i Ruka och planen är att vara i Bruksvallarna ända tills jag ska åka till Lillehammer. Jag blir kvar här för att träna på, säger han till SVT Sport.

Poromaa är besviken över att ha missat helgens Sverigepremiär, då han sett fram emot att dra igång säsongen. Men han menar att han försöker hålla sig positiv.

– Målsättningen påverkar det inte, men det är klart att det förändrar planen litegrann och man ser lite annorlunda på säsongen. Det är inte en dans på rosor alltid och vi försöker vara positiva. Jag vet vad jag har för grundkapacitet och vad jag kan göra nära jag är i slag. Det är mycket kvar till OS och jag ser det som en utmaning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.