Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se William Poromaas reaktion när han får se känsliga bilderna. Foto: SVT

Poromaa om negativa stämpeln: ”Är inte superslipad”

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa är känd för att skapa rubriker. I det senaste avsnittet av Kallprat berättar 23-åringen om ”bad boy”-stämpeln han fått.

– Det kanske är till min nackdel ibland, jag är inte superslipad i att sitta och prata i intervjuer, säger längdskidåkaren.

Kritik mot vallateamet och ett långfinger mot SVT:s fotograf. Förutom VM-bronset förra säsongen var William Poromaa rubrikernas man av flera anledningar.

I SVT:s serie Kallprat berättar han om efterspelet till de olika utspelen.

– Det är ingenting jag känner någon jätteångest över. Det är mot kameramannen i så fall, men jag tror inte att han tar illa vid sig. Men det är väl en onödig grej, säger Poromaa.

Varför händer det alltid dig?

– Jag är spretig själv, vill framåt och ibland blir det ett tunnelseende att jag inte bryr mig så mycket om det som händer runtomkring. Det har jag lärt mig, att jag inte bara kan köra på, det finns andra ute på banan också. Man måste visa lite respekt.

Är det något du ångrar?

– Könsordet i Lillehammar förra säsongen när jag stod och klagade på skidorna, det var onödigt. Det är någonting jag har tagit med mig. Det kommer jag aldrig göra igen. Det är ingen mening att stå och gnälla om skidorna.

Blev du uppläxad efter det?

– Nej, jo ja det blev jag. Det var inte så bra. Sen var det andra incidenter den helgen, så det var åt båda hållen. Vi gick ganska tysta från allt det där, säger han.

Se hela avsnittet av ”Kallprat” med William Poromaa i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.