Poromaa kommer att representera Sverige i U23-VM. Foto: Bildbyrån

Poromaa i truppen till U23-VM

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan presenterade Svenska skidförbundet juniortruppen, och i dag kompletterades laget med nio aktiva som ska tävla i U23-klassen för Sverige i VM i Vuokatti.

Det svenska skidförbundet har nu tagit ut de åkare som ska representera Sverige i U23-VM som avgörs i finka Vuokatti 8-14 februari.

I truppen återfinns en del välbekanta namn, däribland William Poromaa och Fredrik Andersson, som tävlat i världscupen den här säsongen. Louise Lindström som var ensam svenska i finalen när hon vann sprinten på junior-VM förra året, får även hon möjligheten att tävla mot de aningen äldre åkarna.

– Målsättningen är dels att få värdefull internationell erfarenhet för våra yngre åkare, men också att kämpa om medaljer, säger landslagschef Anders Byström.

Flera av Sveriges meriterade U23-tjejer, däribland Frida Karlsson, avstår U23-VM för att fokusera på VM i Oberstdorf i Tyskland. Det innebär att tjejtruppen endast består av tre åkare i år.

REPORTAGE: Se Vinterstjärnan med William Poromaa (29 januari 2021)

Hela svenska U23-truppen

Damer:

Hanna Abrahamsson, Ulricehamns IF

Louise Lindström, Falun/Borlänge SK

Ebba Stenman, Älvsby IF SK

Herrar:

Leo Johansson, Falun/Borlänge SK

Fredrik Andersson, Piteå elit SK

William Poromaa, Åsarna IK

Johan Herbert, IFK Mora SK

Gustav Berglund, IFK Mora SK

Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.