Daniel Rickardsson och Ida Ingemarsdotter följer inte med till Torsby. Foto: Bildbyrån

Rickardsson och Ingemarsdotter missar landslagsläger

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Rickardsson och Ida Ingemarsdotter saknas när längdlandslaget beger sig till Torsby för läger.

Rickardsson har opererat en sena i foten och Ingemarsdotter är sjuk.

– Förmodligen är det en gammal förslitningsskada som förvärrades av att jag trampade snett i höstas, säger Rickardsson i ett pressmeddelande.

Det var för en dryg vecka sedan som Daniel Rickardsson opererades efter att en magnetröntgen visat på en förslitningsskada på en sena i foten. 36-åringen blir borta i sex veckor och finns därför inte med när det svenska längdlandslaget åker till Torsby för försäsongens andra läger.

– Förmodligen är det en gammal förslitningsskada som förvärrades av att jag trampade snett i höstas. Även om jag kände av skadan lite i vintras tyckte jag att skidåkningen fungerade bra. Men på lägret i Sognefjäll blev det värre. Jag fick ont och kände mig ostadig, säger Daniel Rickardsson i ett pressmeddelande.

Nu väntar alternativ träning för svensken med fokus på överkroppen de första veckorna.

– I slutet av juli kommer jag kunna börja rehabträna benen och successivt delta mer och mer på våra läger, säger Rickardsson.

Inte heller Ida Ingemarsdotter följer med på lägret då hon är sjuk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.