Rikard Grip och Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Rikard Grip om Johaug: ”Borde fokusera på skidåkningen”

Publicerad

Therese Johaug imponerade så mycket på 10 000 meter i norska mästerskapen förra helgen att hon efteråt öppnade för en satsning mot friidrotts-EM 2020.
Något den tidigare längdchefen Rikard Grip är tveksam till.
– Jag tycker att hon ska fortsätta fokusera på sin skidåkning, säger han till Radiosporten.

Therese Johaug är inte bara världens bästa kvinnliga längdskidåkare. Nu har hon även bevisat att hon är en fena på långdistanslöpning. I förra helgen vann 31-åringen nämligen överlägset på 10 000 meter i norska mästerskapen med tiden 32.20,87. En tid som räckt till en fjärdeplats i EM-finalen 2018, då Meraf Bahta 2018 knep bronset på 32.19,34.

Efter loppet öppnade Johaug för en satsning mot friidrotts-EM nästa år – parrallellt med sin längdskidåkning.

En satsning den tidigare förbundskaptenen för längdlandslaget, Rikard Grip, ställer sig tveksam till.

– Jag tycker att hon ska fortsätta fokusera på sin skidåkning, jag tror att det kostar mycket mer än vad det smakar att göra de här satsningarna med skador, löpning på bana kan vara lite riskabelt för henne, säger han till Radiosporten och tillägger.

– Men det är oerhört starkt det hon gör. Hon har en oerhörd motor. Men det är ett stort steg att ta ytterligare sekunder och minuter där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer