Sergej Ustiugov har fått en mardrömsuppladdning inför VM Foto: Bildbyrån

Ryske stjärnan föll på VM-banan: ”Han har mycket ont”

Uppdaterad
Publicerad

Han har haft en strulig säsong men nu hoppas Sergej Ustiugov kunna göra ett bra VM.

Men när han testkörde VM-banorna i Tyskland i går föll han illa.

– Han har mycket ont, säger Rysslands tränare Markus Cramer till NRK.

På torsdag drar VM igång i tyska Oberstdorf och en som letat efter formen inför mästerskapet är den ryske stjärnan Sergej Ustiugov.

28-åringen har haft en tuff säsong där han haft svårt att återhämta sig efter ha smittats med covid-19 i höstas. Men den senaste tiden har formen varit stigande och han blev bland annat fyra i världscupsprinten i Falun i slutet av januari.

Föll illa under uppladdningen

Ustiugov, som har vunnit totalt sju VM-medaljer, laddar nu upp med det ryska laget på plats i Tyskland – men inte heller där har det gått smärtfritt. Under helgens testlopp inför VM föll Ustiugov illa där snön var som mjukast i solen.

– Han fick avsluta loppet då han föll på sin rygg, axel och högra benet. Det är ett stort problem och det såg illa ut. Han har mycket ont, så vi får se, men vi tror inte att något är brutet, säger Rysslands tränare Markus Cramer till NRK.

”Slår av känslorna”

Ustiugov är tänkt att köra sprinten på torsdag, en tävling som dessutom avgör hur mycket han kommer att få tävla under resterande del av VM.

– Jag hoppas att han slår av alla känslor som har att göra med smärta. Men det är klart att det finns en risk att det påverkar hans prestation. Men vi har ett bra medicinskt team och är säkra på att de kommer att ta hand om honom, säger Cramer.

MER LÄNGDSKIDOR: Linn Svahn om skadan: ”Finns ingen oro” (17 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.