Så berättade Kalla att hon skulle sluta: ”Var speciellt”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla avslutar karriären efter SM-tävlingarna i Piteå.

Nu berättar hon för SVT Sport om känslorna före och beslutet.

 – Men jag blir lätt rörd och stolt på ett annat sätt än jag varit tidigare, säger hon.

Charlotte Kalla har varit hela Sveriges skiddrottning under ett drygt decennium. På meritlistan finns bland annat fyra individuella OS-medaljer och fem individuella VM-medaljer.

Tidigare i veckan meddelade hon att SM-tävlingarna i Piteå blir de sista i hennes långa och framgångsrika karriär. Under lördagen berättade hon för SVT Sport om hur det var att ta beslutet.

– Det har varit mycket känslor sedan i söndags, just att ringa de samtalen, säger hon.

Hon utvecklar:

– Kanske inte just att jag bestämde mig för att sluta, utan mer när man börjar titta på vad karriären innehållit, det har varit härliga känslor

”Det var speciellt när jag satt ensam och skrev”

Hon berättar att speciellt ett samtal var jobbigt att ringa.

– Men jag blir lätt rörd och stolt på ett annat sätt än jag varit tidigare, då har jag inte velat kolla i backspegeln, säger hon till SVT Sport.

Vilket var det mest känslosamma samtalet att ringa?

– Det var speciellt när jag satt ensam och skrev hur jag skulle sammanfatta det om jag skulle skriva något på sociala medier, det var en sak att skriva ner det än att läsa det högt.

– Det var jag inte beredd på när jag berättade för Torbjörn (Nordvall, pressagent) vad jag ville att det skulle stå i pressmeddelandet, det var nog första gången som det bubblade upp då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.