Foto: Bildbyrån

Efter ”kuppen” – nu har förbunden rökt fredspipa

Uppdaterad
Publicerad

Skidförbundet har varit upprört på skidskyttarnas dito.
Men nu är parterna vänner igen.
Gårdagens möte hos SOK innebar en överenskommelse.
”Vi har varit lite för offensiva”, säger skidskytteförbundets generalsekreterare Ingemar Arwidsson.

Tidigare i veckan var det upprörda röster i skidförbundet, med anledning av att Wolfgang Pichler lockat över åkare till skidskyttet. Men nu har de båda förbunden talat ut och enats.    

I går träffades respresentanter från de båda parterna hos Sveriges Olympiska Kommité, och kom överens om ett avtal där de enades över hur de ska  kommunicera framöver.                 

– Jag tror att det var viktigt att vi träffades och pratade lite om det här och ser på hur vi ska titta framåt och förhålla oss till det här, säger säger skidför bundets längdchef Johan Sares till Radiosporten, och förklarar:

– Vi tycker att vi bör få någon form av respekt gentemot oss och alla skidföreningar i Sverige som fostrar och lägger ner tid, kraft, energi och resurser på att utveckla de här skidåkarna.

”Ett viktigt möte”

Skidskytteförbundets generalsekreterare Ingemar Arwidsson håller med.

– Det var ett viktigt möte, för vi klarade ut hur vi ska hantera komminkationen mellan oss och lite spelregler för det, så att vi inte rör upp en onödig känslostorm mellan oss på skidskyttesidan och hos längdsidan, säger han, och medger att hans förbund inte har hanterat frågan på bästa sätt:

– Vi kanske har haft en dialog som varit lite väl offensiv. Det är väl alltid bra att varsla om vad som är på gång så att det inte kommer som en överraskning. Men det som är gjort är gjort och det är vi överens om och nu måste vi utgå från ett nytt handlingsmönster som vi är överens om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet