Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Bildbyrån

Kläbo osäker på formen inför comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Den suveräna skidkungen Johannes Hösflot Kläbo gör tävlingscomeback efter segern i Tour de Ski. Och norrmannen är allt annat än säker på formen.

– Det kan säkert gå bra, det kan säkert gå dåligt, säger han till SVT Sport.

Johannes Hösflot Kläbo tog ut sig fullständigt i Tour de Ski och var först upp för den omtalande slalombacken. Nu gör skidkungen tävlingscomeback – när världscupcirkusen drar vidare till Estland och Otepää är han på startlinjen.

– Det är klart att jag var sliten de första dagarna. Men jag har tagit det med ro och har fått ladda batterierna, säger Kläbo till SVT Sport.

Hur känns det inför helgen?

– Det ska bli spännande, jag ska ut en tur på skidorna nu, och så får vi förhoppningsvis svar i morgon, fortsätter norrmannen.

– Jag tror det kan gå åt båda hållen, det kan säkert gå bra, det kan säkert gå dåligt, det är lite hur dagsformen, vi får se i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.