Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ribom om stjärntrions comeback Foto: Bildbyrån och SVT

Stjärntrion tillbaka i längdlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Stjärntrion Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn är tillbaka i landslaget. Förra säsongen stod de utanför och tränade i egen regi.

– Det känns bra att vara tillbaka. Vi har mer att säga till om nu innan något är bestämt. Vi kommer fram till en plan och upplägg tillsammans och det blir tydligare varför vi gör saker, det är viktigt för mig, säger Maja Dahlqvist från ett läger på Mallorca.

De har kommit med egna förslag på upplägg och blivit lyssnade på.

– Att få ett bra sportsligt upplägg var det viktigaste och att vi kunde vara lite delaktiga i vad vi kan göra framöver, säger Linn Svahn.

Trion har varit saknad av det övriga landslaget

– Det är jättekul, vi saknade dem förra året och vi har ett häftigt lag, ett riktigt starkt gäng. Jag tror att vi alla ser fram emot att dra igång det här lägeråret. Det kommer att bli ett riktigt högt tryckt på träningen, säger Emma Ribom.

De som stannade kvar i landslaget har genomgått ungefär samma process som de tre återvändarna och varit delaktiga i upplägget inför nästa säsong.

”Aldrig sett ett bättre landslag på damsidan”

– Vi har fått utrymme att tycka till om läger- och träningsverksamheten och det är vi alla väldigt tacksamma över. Det är viktigt att få göra något som alla tror på och att vi skapar vår egen röda tråd kring hur vi ska bli så bra som möjligt som grupp. Det har varit en rolig vår, säger Ribom och pekar på helheten med perioderna mellan lägren som en viktig pusselbit.

Med stjärntrion tilbaka är ett urstarkt landslag flera snäpp tyngre.

– Nu är de ”inbrytartrion”. Jag tror aldrig att vi sett ett bättre landslag på damsidan och det känns jättekul att alla är med nu. Vi har jobbat fram ett projekt tillsammans, säger landslagschefen Anders Byström.

Damer: Ebba Andersson, Emma Ribom, Frida Karlsson, Johanna Hagström, Jonna Sundling, Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Moa Ilar.

Herrar: Anton Persson, Calle Halfvarsson, Edvin Anger, Jens Burman, Johan Häggström, Marcus Grate och William Poromaa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.