Veronika Stepanova attackeras av Jelena Välbe. Foto: Bildbyrån/TT.

Sprickan i ryska landslaget – Välbe attackerar egna stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

OS-guldmedaljören från Peking Veronika Stepanova avstod ryska mästerskapen på grund av sjukdom.

Det får längdbossen Jelena Välbe att öppet attackera stjärnskottet.

– Om hon är sjuk så behöver hon vård så varför i helvete är hon inte här?, säger Välbe till Ria Novosti.

21-åriga Veronika Stepanova har slagit igenom stort det här året. På OS i Peking avgjorde hon för det ryska laget och körde hem stafettguldet. Hon har även varit väldigt aktiv på sociala medier och syns ofta i andra mediala sammanhang. Det har den ryska skidbossen Jelena Välbe tröttnat på.

– Jag fattar att man vill ställa upp i en massa tv-program efter OS, men det finns en gräns och den har Veronika gått över, säger Välbe till Ria Novosti.

”Hon har fått hybris”

Välbe fortsätter sin kritik:

– Hon har fått hybris. Jag ser knappt röken av henne längre. Ibland får jag lust att ringa henne och förklara att det är bättre att träna än att visa upp sitt ansikte i tv. Har hon tänkt att bli politiker eller?, säger Välbe till Ria Nostovi.

Stepanova avstod ryska mästerskapen i Tjumen på grund av sjukdom, något hon kommunicerade ut innan tävlingarna startade. Istället syntes hon bland annat i en tv-show i Moskva.

”Varför i helvete är hon inte här?”

Stjärnans uteblivna medverkan på ryska mästerskapen får Välbe att rasa.

– Alla är med i de ryska mästerskapen, så vad är det hon gör i Moskva? Om hon är sjuk så behöver hon vård så varför i helvete är hon inte här?, säger Välbe.

Stepanova: ”Känner mig inte skyldig”

Veronika Stepanova svarar på kritiken.

”Jag kommer givetvis inte att gå in i en offentlig debatt med ledningen. Jag känner mig inte skyldig, men jag kommer att analysera och ta hänsyn till kritiken”, skriver hon på sociala medier.

Den ryske sportkommentatorn och mediepersonligheten Dmitrij Guberniev tar Stepanovas parti.

”Hon är ansiktet utåt för vår sport, smart och vacker. Jag är stolt över mitt idrottsland och skidåkaren Stepanova”, skriver han på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.