Anton Persson vann sprinten efter drama i semin. Foto: Bildbyrån/C More.

Anton Persson vann sprinten i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Målfotodrama i semifinalen.

Sedan vann Anton Persson herrarnas sprintlopp på rullskidor i Trollhättan.

– Väldigt skönt. Det var en krånglig väg fram till segern, säger Persson till TV4.

26-åringen, som gjorde VM-debut i vintras, var sida vid sida med schweizaren Roman Schaad i semifinalen och när inte ens målfotokamerorna kunde skilja åkarna åt gick båda vidare till final.

Där visade Persson mest styrka och knep segern före rullskidlandslagets Erik Silfver och schweizaren Cedric Steiner.

– Det var mycket gruff och skit i semin. Jag kände mig stark men kom bara inte fram. Känslan var att jag var lite före. Ah, det blev bra det här, säger Anton Persson.

– Det är så här det är i sprint. Ibland behöver man ha tur.

Svensson utslagen

En som inte hade tur var Oskar Svensson. Sprintspecialisten slogs ut redan i semifinalen.

– Jag var trött i dag. Det kändes inte alls bra. Ganska tom i kroppen så jag hade ganska svårt att göra något i dag, säger han till TV4.

– Det har känts sådär den senaste tiden, men jag trodde ändå att det skulle vara bättre än så här. Jag vet inte riktigt vad det är. Men det kan vara så här i perioder på sommaren. Man tränar mycket och har inte alltid koll på formen som på vintern. Jag brukar kunna ha sådana här dagar, fortsätter Svensson, som också hade en tung gårdag med problem med skidorna.

En tävling kvar

I vintras tog han Sveriges första herrseger i världscupen på flera år när han vann sprinten i Tour de Ski.

Tävlingarna i Trollhättan, där stora delar av eliten är på plats, avslutas i morgon med det 48 kilometer långa Alliansloppet där bland andra norske legendaren Petter Northug kommer till start.

KLIPP: Emma Ribom gick på knock i Trollhättan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.