Svensk dubbel i sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson och Maja Dahlqvist vann i sprintstafetten i tyska Dresden. Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling slutade tvåa efter målfoto.

– Det är synd att vi inte var tre lag, säger Nilsson till SVT efter den svenska dubbeln.

I går blev det succé i stadssprinten i Dresden när tre svenska damer hamnade på pallen, för första gången i världscupsammanhang. Och även i dagens stafett blev det svensk seger.

– Jag fick det ganska exakt som jag ville ha det på sista sträckan, säger Maja Dahlqvist till SVT.

På sin näst sista sträcka växlade Maja Dahlqvist till Stina Nilsson som trea i ett samlat fält. Nilsson satte högsta fart på sitt sista varv och Sverige växlade som etta och tvåa.

– Jag fick det också ganska mycket som jag ville ha det. Jag ville marinera låren lite på första varven och sedan köra hårt på andra varvet, säger Nilsson till SVT.

Maiken Caspersen Falla försökte rycka på det sista varvet, men på upploppet var Maja Dahlqvist starkare.

– Det är synd att vi inte var tre lag, säger Nilsson efter den svenska dubbeln.

Andralaget med Jonna Sundling och Ida Ingemarsdotter slutade tvåa efter målfoto.

– Det är skönt att vara på rätt sida när det är så himla tajt, säger Sundling till SVT.

Dubbelt norskt på herrsidan

På herrsidan gick ett av två svenska lag vidare till final, men när Gustaf Berglund föll var hoppet om en svensk pallplats borta. Johan Häggström körde till slut in Sverige på en åttondeplats. Istället blev det dubbelt norskt i topp med Ryssland på en tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.