• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrifastighet i Söderbärke, Dalarnas län. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna. Läs mer

Jens Burman. Foto: Bildbyrån

Norsk seger när Sverige floppade

Publicerad

Jens Burmans förstasträcka satte tonen för resten av stafetten i norska Beitostölen. Burman växlade 1.18 efter ledande Norge. Till slut var Sverige 2.36 efter Norge som vann.

– Skidorna var fruktansvärt dåliga i dag. Det känns skittråkigt, säger Jens Burman efter sin sträcka.

Jens Burman: ”Skidorna var fruktansvärt dåliga i dag”

Och Burman nådde växlingen på en 13:e-plats innan det var dags för Calle Halfvarsson.

Halfvarsson som inledde sin sträcka bra, tog två placeringar, men ändå var runt två minuter efter då ledande Ryssland, var inne på att Sverige misslyckats med skidorna.

– Vi har inte lyckats med vallningen i dag. Det är frustrerande att inte ha skidorna, men vallarna gör allt de kan och ibland lyckas de inte. Man är riktigt förbannad nu, men det kommer att gå över.

Rafflande i täten

I täten var det desto jämnare mellan Norge och Ryssland, som bytte av varandra som etta och tvåa, men följdes åt. Till slut drog Norge genom Finn Hågen Krogh det längsta strået och vann före med sju tiondelar före Ryssland.

Sverige var till sist 2.36 efter Norge och slutade på en elfteplats efter Daniel Rickardssons och Viktor Thorns sträckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer