Jonna Sundling. Foto: Bildbyrån/

Stavås Skistad knäckte Sundling – svenskan tvåa i Drammen

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling gjorde ett försök, men norskan Kristine Stavås Skistad var starkare på upploppet och vann sprinten i norska Drammen.

Sundling blev tvåa.

Jonna Sundling tog sig till final som ensam svenska i Emma Ribom och Linn Svahns frånvaro, som saknades i dagens sprinttävling.

Det blev en besvikelse för Maja Dahlqvist som åkte ut i semifinalen.

Det var i stället upplagt för en duell mellan norskan Kristine Stavås Skistad och Sundling i finalen. Och det var duon som tog kommandot direkt. Men på upploppet stod det till slut mellan fyra åkare efter att tyskan Laura Gimmler och norskan Tiril Udnes Weng hunnit i kapp.

Då var Stavås Skistad sylvass i slutforceringen – och vann precis före Jonna Sundling.

– Jag är väldigt glad, det är kul att komma upp på pallen. Jag hade inte så mycket att ge på slutet, utan hon (Kristine Stavås Skistad) var i en klass för sig. Det var ingen av oss som orkade hålla hennes fart, säger Jonna Sundling i TV6.

Ingen svensk i final på herrsidan

På herrsidan blev det en stor besvikelse för svensk del.

Edvin Anger och Calle Halfvarsson hamnade i en tuff kvartsfinal och slutade trea, respektive fyra, bakom Johannes Hösflot Kläbo och Erik Valnes. Svenskarna hade hoppats på att gå vidare på tid, men det räckte inte.

Väl i finalen stod det mellan fem (!) norrmän och en fransman.

Föga förvånande var det Kläbo som efter en överlägsen spurt vann sprinten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.