Kristine Stavås Skistad besegrade Jonna Sundling i samtliga fyra sprintar som kördes efter VM. Här vid tävlingen i Drammen. Foto: TT

Stavås Skistad nobbar norska landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Sprintsuveränen Kristine Stavås Skistad fortsätter att nobba det norska landslaget och går sin egen väg. Hon gör därmed som de svenska utbrytarna med Frida Karlsson i spetsen.

– Vi är alla överens om att det här är den bästa lösningen, säger Skistad.

Stavås Skistad avslutade säsongen på ett minst sagt övertygande sätt. Hon vann de fem sista världscuptävlingarna (en före VM och fyra efter) och gick inte att stoppa med den mäktiga spurt hon visade upp i sprintarna. I de fyra lopp som kördes efter VM var världsmästaren Jonna Sundling tvåa i samtliga.

I samband med säsongsavslutningen satte Skistad sig ned med ledningen i det norska skidförbundet och gick igenom upplägget.

– Vi hade ett bra samtal och vi är alla överens om att det här är den bästa lösningen för mig nästa säsong. Det sker i samförstånd och det var ingen dålig stämning, säger Skistad till VG.

– Jag känner också att det är det rätta och bästa valet för mig själv, säger Konnerud-åkaren utan att vilja utveckla ytterligare.

Har folk som följer henne på nära håll

– Det här är i första hand ett val som Kristine gjort helt och hållet själv. Upplägget hon har följt det senaste året har fungerat mycket bra. Hon har folk som följer henne på nära håll många dagar i veckan, det är kanske något hon inte kunde få i landslaget, säger hennes rådgivare Per Ola Gasmann till NRK.

Den senaste säsongen hade Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn ett eget upplägg och stod utanför det svenska landslaget.

KLIPP: Svenska stjärnorna kan återvända till landslaget: ”Krävs en ändring” (25 mars 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.