Stina Nilsson: ”Vill inte tävla halvskadad igen”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson blir borta i flera veckor på grund av en stressfraktur i ett revben.

Trots det är hon inte nedslagen över beskedet och hon hoppas kunna tävla den här säsongen.

– Jag mår faktiskt jättebra, säger hon till SVT Sport.

Stina Nilsson tvingades bryta Tour de Ski och undersökningar visade att skidstjärnan drabbats av en stressfraktur i ett revben. Trots beskedet är hon inte nedslagen.

Läs mer här: Läkaren: ”Det är en ny skada”

– Jag mår faktiskt jättebra, på det sättet jag åkte skidor på slutet och hur ont jag hade i Lenzerheide så insåg jag att det var inte så här jag vill åka skidor och det var en tydlig brytpunkt att jag inte kan fortsätta såhär och när något är väldigt tydligt för mig så mår jag bra och nu ska dom här skadorna läka. Så då har jag lätt att förlika mig med de och göra det bästa utav de, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

”Kommer ge det tid”

Läkperioden för skadan uppges vara minst sex veckor. Skadan innebär att Stina Nilssons mål för säsongen har ändrats.

– Jag känner absolut inte att säsongen är över helt men vissa mål har ändrats, jag har absolut ingen ambition att placera mig högt upp i någon total sprintvärldscup eller totala världscupen för jag tappar för många tävlingar, säger hon och fortsätter:

– Jag kommer ge det tid att läka, att tävla halvskadad igen är inget jag vill göra

Efter Tour de Ski har Stina Nilsson tagit det lugnt, men nu ska hon sätta igång med rehabiliteringen.

– Jag har inte tränat någonting på en vecka, jag tänkte att ja skulle kickstarta läkningsprocessen. Men imorgon ska jag in i gymmet och börja rehabba, stärka upp musklerna kring revbenet, säger hon.

KLIPP: Stina Nilsson bryter touren (28 december)

KLIPP: Stina Nilsson om skadorna (28 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.