Stina Nilsson om lårskadan: ”Kommer aldrig läka ihop”

Uppdaterad
Publicerad

Under lägret i Idre berättar Stina Nilsson att den svåra lårskadan, som hon snabbrehabade i vintras och kunde ta två VM-guld, aldrig kommer att läka ihop. Hon berättar om ständig rehab, ett chockerande besked.

– Jag måste ju se till att jag är stark runt omkring i och med att den aldrig kommer att läka ihop, säger Nilsson till TT.

Skadan gör sig fortfarande påmind.

– Den (skadan) är under kontroll just nu. Men det är absolut så att jag måste underhålla och göra bra styrketräning så att den håller sig i skick, säger Nilsson.

Stina Nilsson är i Idre och tränar med herrlandslaget istället för att vara med de andra damerna i italienska Val Senales. Skälet är den revbensskada längdstjärnan ådrog sig i somras.

– Det är ju ingen hemlighet att jag har haft problem med ett revben och då passar det bäst i min rehabilitering att få komma hit.  Perfekt att killarna är här också så det var helt enkelt bäst för mig att vara här just nu, säger Nilsson till SVT Sport.

”Det var jätteklantigt”

I Idre är det +1 och regnigt, något helt annat än det övriga damer upplever i italienska Val Senales.

– Val Senales är en favoritort för mig absolut men jag har varit en del i Idre tidigare och så som det var i till exempel Quebec de sista tävlingarna med snön, så kan det vara här också. Det är jättebra att få träna på det, så det är bara bra.

Hur gick det till när du skadade dig?

– Det var jätteklantigt. Jag ramlade på löpning så det var onödigt. Det var fullständigt odramatiskt.

Känner du av det idag?

– Nej, men i Val Senales är man väldigt låst och om det kommer snö så kan man inte åka rullskidor och så. Så det här är ett säkrare alternativ för mig att åka hit.

”Det har inte påverkat mig”

Inget mästerskap i år. Hur ser du på deltagande i Tour de Ski?

– Min ambition är att gå alla de här tourerna som Tour de ski, den skandinaviska touren och minitourerna. Det ser jag mycket fram emot.

Det har varit turbulent i skidlandslaget med avgångar och intern kritik. Har det påverkat dig?

– Nej, det har inte påverkat mig. Jag har fokuserat på mig själv och kommer att fortsätta att göra det. Jag trivs bra i den miljö jag befinner mig i nu här, så det är inga konstigheter

Kan man blunda helt för det då?

– Det är väl från person till person men jag har inte haft några problem att lägga fokus på det viktigaste, att jag ska kunna träna och göra det bästa jag kan varje dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.