Trots tomma läktare är det många supportrar på plats i skogarna runt Holmenkollen. Foto: TT

Struntar i förbudet – fylla i Holmenkollen

Uppdaterad
Publicerad

Helgens skidtävlingar i Holmenkollen, Norge, körs utan publik på läktarplats av rädsla för spridningen av coronaviruset.

Men det har de norska skidfantasterna struntat i – runt om i skogarna är det publikfest och fylla.

Polisen i Oslo meddelar att över 100 berusade ungdomar vistas runt spåren.

Det var i torsdags som beskedet kom att Oslo kommun skulle stänga ner skidarenan för allmänheten på grund av coronaviruset.

– Vi är särskilt bekymrade över situationen med stora folkmassor på tunnelbanan i kombination med tidigare erfarenheter av hög alkoholkonsumtion bland besökarna, sa Oslo kommuns Svein Lyngroth i ett pressmeddelande då.

Lyngroths oro verkar ha blivit besannad. Trots förbudet har flera människor ändå tagit sig ut till skogarna utanför Oslo under lördagen – och har festat till i samband med damernas tremil.

Polisen i Oslo meddelar att över 100 berusade ungdomar vistas runt spåren.

”Flera av dem är inte i stånd att ta hand om sig själva och får hjälp av Röda korset och polisen”, skriver polisen på Twitter.

Den årliga skidhelgen i Holmenkollen präglas återkommande av störningsproblem och fylla bland åskådarna.

Tre nycklar för att bekämpa corona:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.