Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Sundling leder starkt sprintlag när VM inleds

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag avgörs de första finalerna i längd-VM i Planica, Slovenien. Den regerande världsmästaren Jonna Sundling har en friplats och leder ett starkt svenskt sprintlag där Linn Svahn tog den sista platsen.

– Står man som svenska på en VM-start ska man gå för medalj och vinst. Alla fem svenskor som är här kan ta det där guldet, säger Svahn till SVT Sport.

Övriga i laget är Emma Ribom, Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Johanna Hagström, vilket är ett förväntat lag.

– Det känns bra och jag är väldigt laddad. Jag ser fram emot att se vad jag har i kroppen och vad känslan är. Jag känner mig lugn och trygg och längtar efter det, känner en självsäkerhet. Vi ska köra om det, säger Svahn från ett soligt gärde med snöfläckar i Planica.

Du har gjort en lång resa. Hur är det att stå här och tänka på medaljer?

– Jag kommer nog bara vara nöjd om jag kommer i mål först men oavsett hur det går kommer jag att vara stolt, jag är redan stolt efter den resan jag tagit mig från var jag befann mig för ett år sedan eller två år, säger Svahn. 

Herrlaget består av Edvin Anger, Johan Häggström, Marcus Grate och Calle Halfvarsson.

– Det största som kan hända är att ta guld, det är det största man kan vinna. Ett VM-guld står alltid högst på listan, säger Anger.

Sundling kan behöva stryka guldchans: ”Kommer bli tufft”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.