Linn Svahn. Foto: Bildbyrån

Svahn efter operationen: ”Ska kriga mig tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn har opererats för sin axelskada.

Nu skickar längdstjärnan en hälsning.

– Jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka, säger hon i ett uttalande.

I tisdags kom beskedet att Svahn skulle tvingas till operation för den axelskada hon ådrog sig i världscupen i februari.

Operationen utfördes under onsdagen och gick bra. Nu är siktet inställt framåt.

– Det blev en rejäl operation vilket gör att jag är både trött och sliten, säger Svahn i ett uttalande.

21-åringen befinner sig just nu hemma i Östersund.

”Behöver vila”

– Här och nu behöver jag vila, men jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka och samtidigt förberedd på att det kan komma att ta tid. Jag vill också passa på att tacka för allt fint stöd jag fått och får, det värmer oerhört.

Landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson beklagar sig över att skadan inte upptäcktes tidigare, och tar på sig ansvaret, men hyllar Svahn för hennes prestationer trots bekymren.

– Operationen som gjordes på Linn Svahn visade sig vara helt nödvändig då det uppdagades att det var en mer omfattande skada än den arbetsdiagnos vi arbetade utifrån. Linns extrema träningsgrad har bidragit till att hon har haft en betydligt bättre funktion än man kan förvänta sig. Sett i det perspektivet är hennes insats på VM enastående, säger han.

Planen framåt

Gällande Svahns väg framåt säger ”Pliggen”:

– Just nu är fokus på att på bästa möjliga sätt rehabilitera Linns axel. Det ligger en tydlig plan de kommande tre veckor, därefter görs en ny utvärdering och ny plan.

KLIPP: Svahn: ”VM blev inte alls som jag hade tänkt mig” (12 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.