Foto: Pressbild

Svenska medaljhoppet har covid-19 – ser ut att missa VM

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin var Sveriges stora medaljhopp på paraskid-VM, men nu ser han ut att missa hela mästerskapet. Han har testat positivt för covid-19.

– Det känns lite surt att man har klarat sig i 22 månader och så åker man på det med en vecka kvar till VM, säger han i ett pressmeddelande.

Zebastian Modin har fem VM-medaljer i längdåkning på meritlistan och siktade på att ta fler i mästerskapet som börjar i Lillehammer på torsdag.

Så ser det nu inte ut att bli. Under lördagen fick han ett positivt svar på ett PCR-test.

Paralympics

– Vi har varit extra försiktiga sedan före jul så det var förvånande när jag började känna av symptomen i början av veckan. Jag har haft feber och ont i huvudet, som tur är har det redan vänt och jag känner mig bättre, säger Modin.

Modin skulle ha tävlat tillsammans med guiden Emil Jönsson Haag och det finns fortfarande en liten chans att de kan åka den avslutande sprinten den 22 januari.

– Vi tar dag för dag så får vi se vart det tar vägen. Jag tappar såklart mycket träning och de här tävlingarna i Lillehammer såg vi som en väldigt viktig start på 2022 för mig och Emil.  

Säsongens stora mål för Modin är Paralympics i Peking som sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet