Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson och Maja Dahlqvist försökte spela de norska åkarna ett spratt genom deras val av musik Foto: TT/Bildbyrån

Svenskornas kupp mot norskorna i Tour de Ski: ”Utan Sverige vore Norge ingenting”

Uppdaterad
Publicerad

Inför premiären av Tour de Ski hade norskan Tiril Udnes Weng sett till att låten ”Vi kan köpa hela Sverige om vi vill” skulle spelas på skidstadion. Något som Maja Dahlqvist och Frida Karlsson inte uppskattade.

– Vi såg att Tiril hade valt låten. Sedan bytte vi till ”Utan Sverige vore Norge ingenting” av SamTheMan, säger Frida Karlsson till VG.

Det var inför gårdagens sprint, där Maja Dahlqvist kom tvåa och Frida Karlsson femma, som ”musikkuppen” utspelade sig.

Fis tillåter nämligen åkarna själva att välja låtar som spelas på skidstadion inför loppen. De norska åkarna, med Tiril Udnes Weng i spetsen, valde då låten ”Vi kan köpa hela Sverige om vi vill” av gruppen Soppgirobygget. En låt som även hördes från bilen när de norska åkarna anlände till stadion.

– Det är en låt som sätter igång, som passar bra inför ett skidlopp, säger Tiril Udnes Weng skrattandes till VG.

Låtvalet var något som svenskorna Maja Dahlqvist och Frida Karlsson upptäckte, och iscensatte därför en kupp och bytte norskornas låt till ”Utan Sverige vore Norge ingenting” av SamTheMan.

– Jag vet inte vad FIS tänkte när man kunde byta ut varandraslåtar. När de hade valt ”Vi kan köpa hela Sverige om vi vill”tänkte jag, det går inte. Men sedan bytte de tillbaka, det vartråkigt. Jag var lite ledsen då, säger Maja Dahlqvist till VG.

– Vi såg att Tiril hade valt låten. Sedan bytte vi till ”Utan Sverige vore Norge ingenting” från SamTheMan. Men vi såg senare att Tiril hade bytt tillbaka, det var tråkigt, säger Frida Karlsson.

Klipp: Frida Karlsson: ”Svårt att tänka mig en bättre start”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson blickar fram Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.