Säsongsbästa av Oskar Svensson i Drammens sprint

Publicerad

Oskar Svensson var ende svensk i herrarnas sprintfinal. Där blev det en femteplats. Johannes Hösflot Kläbo tog hem segern.
– Det känns otroligt tungt just nu även om det är säsongens bästa lopp, säger Oskar Svensson.

Oskar Svensson var den enda av de svenska herrarna som lyckades ta sig till final. Svensson blev tvåa i sin semi efter en stark avslutning. I finalen kopplade norrmannen Johannes Hösflot Kläbo greppet om segern direkt och ingen av finalåkarna hade en chans mot norrmannen, som enkelt tog hem segern.

Svensson var med i en jämn kamp om pallplatserna men tappade lite efter en kurva innan upploppet. Det blev ingen pallplats för svensken som istället gick in på en femteplats i tävlingen.

– Det känns otroligt tungt just nu även om det är säsongens bästa lopp. Jag kände mig pigg och fick inte riktigt till det i sista kurvan, jag trodde det skulle gå bättre.

Vad hände i sista kurvan?

 – Jag försöker gå om men hamnar precis bakom och då är det som jag lägger energin på att gå om. Men jag kommer inte förbi. Jag kanske skulle sparat krafterna där.

Se upploppet i herrarnas sprintfinal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer