Susanna Kallur om Tjejvasan: ”Jag var sopslut”

Publicerad

Systrarna Susanna och Jenny Kallur är mest kända som sprinters.
Men i dag visade de före detta friidrottarna att de också klarar av längre distanser när de åkte Tjejvasan.
– Jag trodde verkligen att det skulle bli grisjobbigt, men det var helt underbart, säger Susanna till SVT Sport.

När systrarna lade spikskorna på hyllan startade de en motionspodd där de testar olika idrotter. I dag väntade ett examensprov i form av Tjejvasan, 30 kilometers skidåkning mellan Oxberg och Mora.

– Första sex-sju kilometerna har varit piece of cake, skrattade Jenny Kallur när de intervjuades av SVT i Hökberg efter elva kilometer.

”Första 6-7 kilometerna var piece of cake”

Senare var det två glada men trötta systrar som pratade med media i målfållan.

– Helt underbart, det har varit så kul! Jag har aldrig åkt så här långt och trodde verkligen att det skulle bli grisjobbigt, men det var bara under de sista tre kilometerna som jag var sopslut. Annars har det varit härligt, säger Susanna Kallur till SVT Sport.

– Det blir absolut fler gånger, det tror jag. Fyfan vilken härlig motionsform längdskidor är. Det är supergött ju, fortsätter hon.

Och visst kom ”tävlingshornen” fram under vissa tillfällen under loppet.

– Det är en svår balansgång för om vi startat för hårt skulle vi inte ta oss i mål, men när folk åker förbi en börjar man känna ”vänta, vänta, finns det en lucka? Kan jag komma fram?”. Man vill ändå passera, haha.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer