Teodor Peterson mörkade sjukdom: ”Ångrar att man körde”

Publicerad

Teodor Peterson missade avancemang i kvalet. Nu kommer förklaringen bakom missen. Peterson har dragits med en sjukdom.
– Å ena sidan ångrar man att man körde, å andra sidan hoppades man på det bästa. säger han till SVT Sport.

Teodor Peterson som gick ut först av alla slutade 47:a i sprintkvalet, knappt elva sekunder bakom vinnaren Sergei Ustjugov. Och efter loppet kom förklaringen till den blygsamma placeringen. Peterson blev förkyld under uppladdningslägret i Toblach och har inte kunnat ladda på rätt sätt.

– För sex dagar sedan blev jag förkyld. Första tanken att det var kört. Sedan släppte det och jag trodde att det kunde bli något bra. I dag var en av de dagarna då det var sämre, säger han till SVT Sport.

Har du gjort någon analys av vad som inte fungerade?

– Ja, det har jag. Jag är optimistiskt lagd, men det fungerade inte. Jag har varit frisk de sista tre dagarna och då ställde jag mig på start. Känslan i dag var att det inte var bra.

– Å ena sidan ångrar man att man körde, å andra sidan hoppades man på det bästa. För mig var det ganska uppenbart vad som inte fungerade i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer