Teodor Peterson. Foto: Bildbyrån

Teodor Peterson tvekar om framtiden – kan lägga av

Uppdaterad
Publicerad

Teodor Peterson har haft en tung säsong i längdspåret. Nu vacklar 30-åringen om en fortsättning.

– Jag vill känna att jag har något att ge, inte som i år att jag bara minimerar skadan, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Teodor Peterson har nu gjort bokslut för säsongen 2018-2019. En säsong där det mesta gick fel.

Mest talande för det är kanske fiaskot på VM i Seefeld, där en krasslig Peterson, inte tog sig vidare från prologen i sprinten.

”Säsongen 2018-2019 är en säsong jag helst av allt vill glömma. Många besvikelser och få glädjeämnen. Vad som gjort att det inte fungerat i år vet jag ärligt talat inte. De som fungerade för 5 år sedan fungerar uppenbarligen inte nu! Vad som händer med framtiden måste jag få fundera på. Nu ska jag ta semester!”, skriver han på sin Instagram.

Två OS-medaljer

För Västerbottens-Kuriren utvecklar 30-åringen sina tankar. Kommer han inte på bättre tankar inom kort, kan karriären vara över.

– Det jag tänker är att jag kört ganska lika träning i tio år, men att jag samtidigt har blivit äldre. Jag är inte där i min karriär där jag känner att jag kan ta tre sämre säsonger och tänka att det kommer att lossna, säger han till tidningen och fortsätter.

– Jag vill känna att jag har något att ge, inte som i år att jag bara minimerar skadan.

Senast Teodor Peterson stod högst upp på prispallen i en världscuptävling var på sprinten i Falun den 14 mars 2014.

Genom karriären har 30-åringen vunnit totalt två världscupsegrar, alla i sprint. På meritlistan finns också dubbla silver på OS i Sotji 2014,  i sprinten och sprintstafett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.