Therese Johaug kommer att träna hårt under våren för att se om det håller för en comeback. Foto: Geir Olsen

Therese Johaug har bestämt sig – har en tidpunkt klar

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug stöter och blöter en eventuell comeback till VM-säsongen 2025. Hon har nu bestämt sig för att ta våren ut för att fundera på upplägget.

När Johaug nyligen vann de norska mästerskapen över 30 km med nästan tre minuter trodde nog de flesta att hon skulle lämna klartecken till VM på hemmaplan i Trondheim nästa år men hon vill fundera över helheten.

Hon lade av under våren 2022 och födde dottern Kristin på Norges nationaldag 17 maj förra året. Redan under sommaren kom de första uppgifterna om comebackplaner för 35-åringen.

Norge kommer att ta ut sina trupper för nästa säsong i slutet av april men där kommer Johaug inte att vara med. Hon har fått ytterligare betänketid.

”Testa om träningen fungerar”

– Beslutet om en eventuell comeback kommer i slutet av maj eller i början av juni. Det säger hon själv, säger hennes agent Jörn Ernst till VG.

VG: För de flesta andra lag börjar säsongen runt 1 maj, kan du säga lite om varför det kan ta så lång tid?

– Det är för att hon måste träna hårt, prova träningsrutinen som hon vet krävs, försöka komma till den nivå hon vet att hon måste vara på, samtidigt som hon har den familjesituation hon har. Hon kommer att använda tiden fram till slutet av maj eller juni till att testa om träningen fungerar, säger Ernst.

KLIPP: Se Therese Johaugs kross i comebacken

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Geir Olsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.