• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Therese Johaug efter nederlaget mot Frida Karlsson Foto: Bildbyrån

Therese Johaug: ”Jag får skärpa mig”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug fick se sig besegrad av Frida Karlsson.

Nu är hon revanschsugen inför söndagens jaktstart.

– Jag får skärpa mig, säger Johaug till SVT Sport.

Therese Johaug har dominerat längdskidåkningen under lång tid. Norskan har bland annat 14 VM-guld och flera OS-medaljer på meritlistan.

Men på lördagens 10 kilometer klassiskt fick hon se sig besegrad av Frida Karlsson efter en hård duell. Det var jämnt från start till mål men Johaug var till slut 13.7 sekunder efter Karlsson.

– Det är förvånande, jag hade trott att Therese skulle ta det. Det visar att det inte bara är att gratulera Therese inför loppet, säger Ragnhild Haga till VG.

Klipp: Karlsson knäckte Johaug – så var loppet

Johaug: ”Revanschsugen”

Det var första gången sedan 2015 som Johaug inte vann på 10 km klassiskt individuellt – samtidigt som det var Karlssons blott andra världscupsseger.

– Frida var starkare än mig. Jag gav allt jag hade men hon var bättre i dag. Frida var bäst, det finns inget annat att säga. Jag är revanschsugen inför i morgon, säger Therese Johaug till SVT Sport och fortsätter:

– Det var en som var bättre än jag i dag. Jag gjorde vad jag kunde, men hon var starkare. Hon är i kalasform. Jag får skärpa mig.

Söndagens jaktstart i Ruka startar 10.30.

Hör Johaug efter andraplatsen i Ruka:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.