Johaug är sugen på revansch. Foto: TT

Therese Johaugs hyllning: ”Sverige är storfavorit”

Uppdaterad
Publicerad

VM i längdskidor närmar sig, och om drygt en vecka inleds mästerskapet med sprint för damer och herrar.

Två dagar senare tävlar Therese Johaug, som är på jakt efter medalj.

– Jag har ett mål om att resa hem med ett guld i alla fall, säger Johaug till Sportexpressen.

Norges skiddrottning och medaljgrossist kommer att starta sitt mästerskap med skiathlonen över 15 kilometer. Johaug och resterande trupp kommer att samlas på torsdagen, och reser till Oberstdorf först på lördagen.

– Det ska bli skönt att komma in i VM-känslan och bubblan där, säger hon.

Johaug kämpar för medalj

Hösten 2018 återkom Therese Johaug efter sin dopingsavstängning, och har efter det vunnit det mesta som går att vinna. I VM i Seefeld 2019, vann hon guld i de tre individuella loppen hon ställde upp i. Och vinna medaljer, det är något hon vill fortsätta med i Oberstdorf.

– Jag hoppas på att kämpa om medaljer i de loppen som jag ställer upp i. Men jag vet att det är många som åker fort, säger Johaug.

”Sverige är storfavoriter”

I VM i Seefeld, var det endast i stafetten som Johaug inte lyckades få med sig ett guld. Det var ett superdrama mellan Johaug och svenska, Stina Nilsson, där svenskan stod som segrare i kampen om kampen.

Sverige kommer att försöka så gott de kan för att försvara guldet, men Johaug menar att det norska landslaget kommer att försöka utmana dem.

– Det är klart att Sverige är storfavoriter, det är inget tvivel om det. Vi är utmanare och om vi ska klara av att slå Sverige måste vi ha en kanondag på alla möjliga sätt, avslutar hon.

Arkiv: Stina Nilsson knäcker Johaug i VM-stafetten (19 mars, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.