Foto: Bildbyrån

Trots usla säsongen: ”Är supermotiverad”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inte en enda pallplats säsongen som var för Martin Johnsrud Sundby.

Trots det är norrmannen extremt motiverad.

– Efter den dåliga säsongen jag hade blir man automatiskt triggad, säger han till VG.

Martin Johnsrud Sundby vann världscupen för tre år sedan men säsongen som var gick allt annat än bra för norrmannen. OS- och VM-guldmedaljören lyckades inte ta sig upp på pallen en enda gång och under långloppet i Ski Tour i februari fick Sundby i mål först som 20:e man.

Men det är inget som har sänkt Johnsrud Sundbys motivation – snarare tvärtom.

– Jag är supermotiverad. Efter den dåliga säsongen jag hade blir man automatiskt triggad, säger Johnsrud Sundby till VG.

Det är just nu oklart om coronapandemin kommer att påverka kommande skidsäsong. Men Johnsrud Sundby räknar med att så kan bli fallet.

– Vi är just nu i en planeringsfas men vi vet inte vad vi planerar för. Det finns inga planerade samlingar förrän i slutet av augusti.

– Vi vet inte heller hur kommande tävlingssäong ser ut. Vi har väldigt lite kontroll över vad som händer. Men jag optimerar min träning så att jag fortsätter att utvecklas, och ser vi hur det blir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.