• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Tungt för svenska herrarna i Lillehammer – noll världscuppoäng

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en tung dag för de svenska herrarna i Lillehammers fristil över 15 km. Ingen tog någon världscuppoäng som utdelades till topp 30. William Poromaa gjorde säsongsdebut efter sjukdom och slutade först på 31:a plats.

– Det var ovant, som en premiär brukar vara. Det var tufft men som jag förväntade mig. Jag har varit sjuk och det tar tid att komma tillbaka i full form. Jag är ändå rätt nöjd och har försökt att komma igång nu och får ta det dag för dag. Tror att det kommer att kännas bättre och bättre, säger Poromaa till SVT Sport.

– Jag hade hoppats att det skulle gå superbra direkt men man får vara realistisk och inse att det tar lite tid, säger Poromaa.

Under loppet hade han en kamp med Calle Halfvarsson. I mål var Poromaa 22 sekunder före Halfvarsson som tappade mycket på slutet och slutade på 40:e plats. Däremellan sprängde sig Leo Johansson in som 35:a. Han blev ikapp- och förbiåkt av Alexander Boljsunov som inte var bättre än 14:e.

– Det är tungt. Jag åker inte bra nu, det är lite jobbigt. Jag orkar inte hålla farten just nu. Jag bröt staven när jag var med Emil Iversen med två kilometer kvar och tappade ganska många sekunder, säger Halfvarsson.

Dagens segrare 74:a för en vecka sedan

Leo Johansson hade inte sin bästa dag men var trots allt optimistisk.

– Jag är ändå 35:a i en av de tuffaste tävlingarna och det på en sämre dag, funderar Johansson som vann dubbelt i den svenska premiären i Gällivare för ett par veckor sedan.

Norge hade trippelt på pallen och hade sju bland de nio bästa.

– Jag kan trösta er med att jag var 74:a förra helgen (15 km i Ruka) så det kan vända fort, ler Simon Hegstad Krüger som vann loppet knappt före Hans Christer Holund i dag. De startade 30 sekunder i sär.

Iivo Niskanen bröt loppet.

– Jag vet inte vad som hände, kanske hade jag en ”bad hair”-day, skämtar han.

MER LÄNGDSKIDOR: Byström: ”Givetvis ska hon till OS” (3 december 2021)

Resultat från 15 km fristil Lillehammer:

1) Simen Hegstad Krüger, Norge, 32.26,2

2) Hans Christer Holund, Norge, + 1,6

3) Martin Löwström Nyenget, Norge, 17,5

Svenska placeringar:

31) William Poromaa, 1.17,6

35) Leo Johansson, 1.19,2

40) Calle Halfvarsson, 1.45,3

51) Fredrik Jonsson, 2.19,5

52) Johan Herbert, 2.19,6

66) Fredrik Andersson, 3.18,1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.