Foto: Bildbyrån

Uppgifter till SVT Sport: Tidsfråga innan damtränarna får lämna

Uppdaterad
Publicerad

Det stora missnöjet och splittringen inom damlandslaget gör att det bara är en tidsfråga innan damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson får lämna sina tjänster, uppger källor till SVT Sport.
– Det finns ingen annan lösning, säger en källa.

SVT Sport har flera gånger tidigare rapporterat om turbulensen inom skidförbundet. Och den fortsätter. Det finns ett utbrett missnöje med damtränarna, Magnus Ingesson och Stefan Thomsons träningsupplägg, har flera källor uppgett för SVT Sport och Expressen.  

Men det är inte bara missnöje med träningsupplägget, utan också med att lagkänslan är dålig och att det finns sprickor och grupperingar i landslaget.

Förbundet kontaktar nu åkarna för att skapa sig en bild av läget i damlaget för att därefter kunna agera. Enligt källor till SVT Sport är det bara en tidsfråga innan damtränarna får lämna sina tjänster.

– Det finns ingen annan lösning, säger en källa till SVT Sport.

– Det är en tidsfråga innan de får lämna, säger en källa med god insyn i svenska skidförbundet.

Magnus Ingesson och Stefan Thomson klev in som tränare inför säsongen 2018/2019 med målet att träna landslaget mot OS 2022. I samband med detta återvände även Charlotte Kalla till landslaget.

”Ingenting är klart”

Stefan Thomson och Magnus Ingesson vill inte säga något om hur deras kontrakt ser ut, och säger att de inte vet hur framtiden ser ut.

– Det pågår en utvärderingsprocess nu, ingenting är väl klart. Det enda vi fått besked om är att det ska rekryteras en landslagschef som steg ett, det är den info vi har att förhålla oss till, säger Thomson.

– Det har jag inga kommentarer till, säger Magnus Ingesson.

Vill du fortsätta?

– Det får vi se, säger Ingesson.

Om du inte skulle fortsätta som damlandslagets tränare, du har många år varit Charlotte Kallas personliga tränare, hur ser du på det samarbetet framöver?

– Det har jag inga kommentarer till.

Det har berättats om ett missnöje bland damåkarna, hur ser du på det?

– Det är via media vi får veta det, det är väl bra att vi får titta i utvärderingarna och se vad missnöjet består i, säger Ingesson.

Det råder dock delade meningar, där ändra också uppges vara nöjda med upplägget.

– Jag tycker bilden som målats av dom (tränarduon Ingesson och Thomson) har blivit tråkig. De är de bästa tränarna som jag har haft, sa bland annat Evelina Settlin till Aftonbladet igår.

KLIPP: Experten om kaoset: ”Låt åkarna bestämma framtiden” (31 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Experten: ”Låt åkarna bestämma framtiden”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer