Foto: TT Nyhetsbyrån

Vändningen (igen): Calle Halfvarsson sjuk

Publicerad

Först var han sjuk. Sedan var han frisk. Nu kommer ett tredje besked från Calle Halfvarsson: han är sjuk och missar helgens säsongsavslutning i Quebec.
”Två gånger har jag missat resan och tävlingarna i Kanada på grund av sjukdom”, skriver 30-åringen på Instagram.

Säsongens avslutande tävlingar i Quebec är en sista chans för skidåkarna att visa vad de går för. Men för Calle Halfvarsson blir det ingen tävling.

Efter att först meddelat att han blivit sjuk, kom i går det positiva beskedet att han trots allt är frisk att tävla, men i dag kom ett tredje besked: förkylningen har återigen kommit tillbaka och Halfvarsson har beslutat att inte tävla.

Får hoppas på en mirakelvändning

”Två gånger har jag missat resan och tävlingarna i Kanada på grund av sjukdom. Den här gången kom jag iallafall med på resan men lyckades för tredje gången att bli sjuk. Känner tyvärr av halsen och helgens säsongsavslutning ser just nu ut att rinna mig ur händerna...får hoppas på en mirakelvändning” skriver 30-åringen på Instagram.

Under fredagskvällen tävlar damerna och herrarna i sprint, med start klockan 18.15 i SVT. På lördag i klassiskt (10/15 kilometer) och på söndag i jaktstart i fristil (10/15).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer