Heidi Weng är nedstämd inför världscuppremiären. Foto: Bildbyrån.

Weng ger upp totala världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Heidi Weng har vunnit världscupen de två senaste säsongerna men är ganska övertygad om att det inte blir en tredje totalseger i rad.
– Jag har inte koll på någonting just nu, säger hon.

– Det kommer inte att ske den här säsongen. Det har varit för mycket upp och ner och jag har inga förväntningar före jul. Målet är att hinna komma i form till i januari, säger Weng till norska Dagbladet.

Hon grundlade förra säsonges VC-seger med att vinna Tour de Ski men avslutade svagt: 26-5-25-18-25-22-18 var hennes resultatrad i de sista loppen. Hon känner sig frustrerad.

Befinner sig långt från acceptabel form

– Jag har inte koll på någonting just nu, säger hon och tycker att hon träningsmässigt befinner sig som i augusti eller september.

Vid den norska premiären senaste helgen var hon nästan två minuter efter segrande Therese Johaug på 10 km klassiskt och hade inte en chans att hänga på den en minut bakom startande Ingvild Flugstad Östberg.

– Jag funderade ett tag om jag hade något att göra i världscupen, sade Weng då.

Hon är dock uttagen i den norska truppen till Ruka den kommande helgen när det är världscuppremiär.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer