Pool-jubel mot Roma. Foto: Bildbyrån

Liverpool körde över Roma på Anfield

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool chockade Roma i det första av två semifinalmöten. Den engelska ligatrean vann med hela 5–2. Och huvudrollsinnehavaren var föga förvånande Mo Salah.

Inför kvällens möte hade Liverpool bara förlorat en match hemma på Anfield. Konstmål och assists från en viss egyptier säkrade att det inte skulle bli någon nu heller.

Liverpool dominerade och det Roma som slagit ut Barcelona i kvartsfinalen syntes inte till. Det gav Mohamed Salah möjligheten att visa varför han är Premier Leagues bästa spelare just nu. I den 35:e minuten skickade egyptiern in ett riktigt drömmål via ribban. Och bara tio minuter senare kunde han, ensam med målvakten, iskallt chippa in 2–0.

Ett mål som var hans tionde i Champions League och totalt 43:e för säsongen. Båda målen resulterade dock inte i något segerjubel från Salahs håll, Roma är 25-åringens förra klubb och han valde därför, av respekt, att inte fira sina mål.

Och Salah var inte klar med Roma riktigt än. En rejäl miss i Romas försvarsspel gav Salah tillräckligt med tid för att skicka in en välplacerad pass till Sadio Mané som kunde styra in 3–0. Och bara minuter assisterade han Roberto Firmino med ett likadant mål. Firmino låg även bakom 5–0-målet.

Och trots två sena mål från Dzeko och Perotti blir slutresultatet 5–2 svårt att hämta upp i returmötet och Liverpool står nu med ena foten i finalen. Men konstigare saker har hänt i Champions League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.