Fougberg ska krypa sig till en VM-biljett

Publicerad

Supersuccé i fjol men desto tyngre den här säsongen. Nu försöker Charlotta Fougberg, 30, krypa sig till en VM-biljett.
”Det kan ses som udda”, säger hinderlöparen till SVT Sport.

Hon kryper långsamt framåt på Tingvalla IP:s löparbanor i Karlstad. Det ser rätt lustigt ut, men det är faktiskt så Charlotta Fougberg ska nå tillbaka till toppen. Metoden har hon fått från coachen Lasse Evertsson för att öva dels på rörligheten, dels på koncentrationen.

– Jag är öppen för nya grejer och tänker inte så mycket på om det är konstigt eller inte. Jag kryper tio minuter per dag, säger hon till SVT Sport.

Om det gett resultat?

– Det får vi se i morgon, säger Fougberg med ett leende.

Tog EM-silver i fjol

Under onsdagens Karlstad GP får hon nämligen en ny chans att säkra en VM-biljett. Göteborgskan har haft svårt att följa upp fjolårets genombrott med EM-silver på 3 000 meter hinder i Zürich. Hon trodde själv att det skulle bli ”lekande lätt” att nå VM-kvalgränsen 9.44,00.

– Det var den känslan jag hade inför säsongen med tanke på min otroliga säsong förra året. Nu blev det inte riktigt så men nu känner jag mig stark. Jag tror att jag tar gränsen i morgon, säger hon.

”Hoppas springa snabbare på VM”

Under midsommarhelgen var hon hela 45 sekunder från sitt personbästa vid lag-EM i Ryssland.

– Har man ett pers på 9.23,96 tror man inte att man ska springa på över tio minuter. Men jag hoppas springa snabbare på VM än vad jag gjorde hela förra säsongen, säger Fougberg.

SVT Sport sänder morgondagens tävlingar med start 18.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet