Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sarah Sjöström sprang Lidingöloppet 2022. Foto: Bildbyrån/Instagram.

Sarah Sjöström sprang Lidingöloppet – här är tiden

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström bytte vatten mot löpning.

Simstjärnan sprang Lidingöloppets 15-kilometerssträcka på tiden 1.28,53.

Påhejad av bland andra landslagskollegan Michelle Coleman, som fanns på plats i publiken, gick Sjöström i mål i Lidingöloppet på lördagen. Hon passerade mållinjen på under 1,5 timme.

Sjöström, som i somras tog två VM-guld och tre EM-guld, har den senaste tiden provat annat än simning och har ägnat sig åt både löpning och swimrun.

– Vi har också sett att hon tränat ganska mycket löpning och så ser vi henne här ibland, hon bor på Lidingö numera. Jag kontaktade henne och frågade om hon inte ville springa Lidingöloppet och då tyckte hon att det var lite långt att springa tre mil, men då sa jag att det faktiskt finns 15 också, sade Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén till TT tidigare i veckan.

Huvudklassen, som avgörs över 30 kilometer, vanns av landslagslöparen Samuel Tsegay på tiden 1.38,01. På damsidan segrade Sylvia Medugu från Kenya, på tiden 1.54,57. Segern var Medugus sjätte i Lidingöloppet. Hon innehar även banrekordet för damer som lyder 1.51,57.

Lidingöloppet är en del av en svensk klassiker, tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.