Tove Alexandersson. Foto: Bildbyrån

Tove Alexandersson totaltvåa inför avgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson ligger totaltvåa inför avgörandet i Golden Trail Championships på Azorerna. I den tredje etappen slutade hon fyra.

Efter att ha vunnit den första etappen överlägset i torsdags, har Alexandersson nu en andraplats och en fjärdeplats under fyrdagarstävlingen som avgörs på ön Azorerna i Atlanten.

Lördagens tredje etapp gick på den västra delen av ön Faial Island, från havet upp till vulkankanten och sedan tillbaka igen, utan karta och kompass. Etappen var 30,9 km med en total stigning på 1 453 meter.

Precis bakom fjärdeplacerade Alexandersson slutade två ytterligare svenskor, Johanna Åström på femte plats och Fanny Borgström på sjätte.

Tove Alexandersson ligger inför söndagens avgörande på en andra plats totalt, 5.11 efter schweiziskan Maud Mathys och 5.31 före amerikanskan Rachel Drake.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.