17-åringen fixade Luleås första hemmatrea

Förtvivlat svårt på hemmais i början av säsongen.

Då klev Isac Lundeström, 17, fram med ännu ett mål och Luleå tog sin första trepoängare hemma denna säsong.

– Nu kanske det där spöket är borta, säger Luleå-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund till Cmore efter 2-0-segern.

Matchen var blott tre minuter gammal när Lundeström ryckte sig loss vid blålinjen och vispade upp pucken i krysset för 1-0 – och därmed är talangen målskytt för tredje matchen i följd.

Växjö – som varit starka borta i år – letade sig snabbt tillbaka in i matchen men i slutet av första perioden bjöd man hemmalaget på powerplay – och det blev kostsamt.

Direkt på efterföljande tekning i Växjö-zonen fick Johan Harju avslossa skott framför mål och på returen kunde Patrick Cehlin raka in 2-0 innan Växjö-målvakten Viktor Andrén hann förflytta sig.

”Offrar oss för varandra”

Luleå spelade disciplinerat medan Växjö hade svårt att komma till konkreta målchanser i en händelsefattig andraperiod.

Reduceringsjakten fortsatte i sista perioden men bar aldrig frukt. Närmast kom Martin Lundberg i powerplay med fem minuter kvar av matchen. Ensam med Luleå-målvakten Joel Lassinantti skickade han pucken tätt utanför stolpen när han försökte runda Lassinantti.

– Det var så klart skönt. Vi har spelat 12 matcher nu och kämpat om poäng om alla matcher, i dag lyckas vi spela hem poängen på ett bra sätt också. Vi offrar oss för varandra. Alla vill verkligen vinna i dag. Nu kanske det där spöket är borta, säger ”Bulan” till Cmore.