Djurgårdens Patrick Thoresen i avbytarbåset under torsdagens SHL-match mellan Djurgården och Brynäs på Hovet. Foto Janerik Henriksson / TT Foto: TT

Hårt straff för Thoresen

Uppdaterad
Publicerad
Djurgården får klara sig utan sin forward Patrick Thoresen framöver. Norrmannen får fem plus två matchers avstängning efter tacklingen mot huvudet på Jacob Micflikier. ”Vi är överraskade”, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till SVT Sport.

Thoresen tacklade Micflikier i huvuddet när DIF mötte Luleå i lördags, och anmäldes till disciplinnämnden. Nu har de tagit sitt beslut. Norrmannen får en avstängning på sju matcher varav två omvandlas till böter.

– Vi var förberedda på en avstängning i enlighet med de nya bedömningar görs i år, att man ska beivra huvudtacklingar hårdare. Men vi var inte förberedda på hårdheten i det, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till SVT Sport.

”Straffet är hårt”

Han menar att man snarare borde jämföra med Luleås Bill Sweatt som stängdes av i tre matcher efter att ha slagit klubban mellan benen på Frölundas Oliver Bohm.

– Vi har en discilpinnämnd som vi får respektera, de beslut som de gör. Men vi jämför med andra situationer som har uppstått, och gör reflektioner utifrån det. Och då tycker vi sammantaget utifrån händelsesekvensen att straffet är hårt, säger Eriksson.

Straffet mot Thoresen är hårdare än det som Luleås Johan Forsberg fick förra säsongen efter huvudtacklingen på Daniel Fernholm. Av Forsbergs sju matcher omvandlades tre till böter.

”Blir avbräck”

– Det är givetvis en situation om ligger tätt inpå näthinnan för oss. Sedan är vi väl medvetna om att i år så görs ännu hårdare bedömning på huvudtacklingar, men det är svårt att inte göra en jämförelse mellan de två händelserna.

Hur påverkar det här ert spel?

– Klart att det blir ett avbräck för oss, det är vår ledande spelare i omklädningsrummet och i stora delar även på isen, så det klart att det påverkar oss. Men det ger också en möjliget för våra yngre spelare att visa upp sig och ta ett ansvar och och fylla upp det tomrum som Thoresen lämnar, säger Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer