Omdiskuterad Yotun sänkte Djurgården med kanonskott

Med en kvart kvar jublade de tillresta Djurgårdsfansen. Ledning med 2-1 mot mästarna från Malmö. Men när slutsignalen ljöd hade de tystats och ersatts av ett sjungande ljusblått publikhav. Malmö vände och vann med 3-2 efter Yotuns segerkanon i 86:e minuten.

Yoshimar Yotun kan ha svarat för ett av årets vackraste mål när han tryckte upp bollen, via stolpen,  i Andreas Isakssons högra krysshörn med fyra minuter kvar av ordinarie tid. Oehört snyggt – inget snack om saken, men Malmö ska faktiskt vara glada att Yotun var kvar på planen. Fem minuter före målet armbågade Yotun ex-MFF:aren Magnus Eriksson och fick bara ett gult kort. En förseelse som ofta genererar i ett rött.

– Det där skulle han definitivt ha haft rött kort för. Det är fruktansvärt onödigt att slänga upp en armbåge på det sättet och han äventyrar ju tre poäng för Malmö FF, säger SVT:s expert Daniel Nannskog om händelsen, som kom att bli matchavgörande.

Men när röken skingrat sig efter en intensiv match var det inte orättvist med tre poäng till Malmö som var det bättre laget. Men Djurgården gjorde en bra match som mycket väl kunde gett tre eller ett poäng. Nu blev det inget.

– En bra allsvensk match, mycket kamp. Vi får kriga väldigt mycket och de med. Mycket dueller så det var säkert en rolig match att titta på kan jag tänka mig.  Jag tycker vi vinner rättvist till slut ändå, säger 1-0-målskytten Anton Tinnerholm till SVT Sport.

Trassligt innan 1-0

Man brukar tala om tilltrasslade situationer. Händelserna före 1-0-målet var minst sagt trasslig. Andreas Isaksson gjorde först en fantastisk räddning på Markus Rosenbergs skott från nära håll. men Djurgården lyckades inte rensa undan bollen. Malmö sköt både en och två gånger innan bollen till slut nådde Anton Tinnerholm som kunde rulla in bollen bakom Isaksson.

Malmö styrde spelet mestadels men Djurgården var inte ofarliga när de fick tag i bollen.  Kvitteringen kom därför inte helt oväntat trots allt.

Kim Källström slog passen till Gustav Engvall som sprang ikapp med Lasse Nielsen hela vägen till  strax utanför straffområdeslinjen där Engvall först knuffades och sedan innan för straffområdet så fastnade Engvall med bakbenen i Nilssons och föll. Straffen såg först billig ut men på repriserna såg man att domaren gjorde rätt.

Gästerna fick medvind

I andra halvlek var styrkeföhållandena ganska jämna. Gästerna från Stockholm hade fått vind i seglen av den sena kvitteringen och bjöd inte in Malmö att spela runt som de stundtals gjorde i första halvlek.

2-1 kom därför inte helt ur luften. Felix Beijmo, BP-värvningen, vann en duell ner mot högra hörnflaggan och fick in en pass som Engvall  mycket snyggt tog emot samtidigt som han vände bort Lasse Nielsen och sköt in bollen bakom Wiland i MFF-målet.

Ex-ängeln, Engvall, gjorde säkert en och annan blåvit supporter glad när han satte dit bollen mot gamla klubbens ärkerival Malmö.

Men glädjen hos de och hos Djurgården varade inte länge.

– Vi har tålamod hela vägen. Trots att de gör 2-1 så trummar vi på. De såg trötta ut redan i slutet av första. Vid 2-2 så får vi en jäkla energi och sedan det målet Yoshi gör är helt otroligt, säger Tinnerholm till SVT Sport.

Jon Inge Berget, inbytt i 62:a minuten, är Malmöpublikens kelgris. Ikväll fick de skäl att älska norrmannen. ännu mer. Efter 13 minuter på plan sköt han in kvitteringen till 2-2 efter en snygg pass, snett inåt bakåt av Markus Rosenberg.